Leefbaar Rotterdam
Lijst 1
Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2021 – Hoe cannabisvriendelijk is Leefbaar Rotterdam?
Gewoon voor Rotterdam - Verkiezingsprogramma Leefbaar Rotterdam 2022-2026
Een goed voorbeeld van een lokale voorstander van een (lokale) War On Drugs: Lees het verkiezingsprogramma vanaf pag. 13: Zero-tolerance voor georganiseerde misdaad.
Op de website van Leefbaar Rotterdam staat onder standpunt veiligheid:
‘U kent ze wel: agressieve jonge mannen in veel te dure auto’s die lawaai maken, handelen uit de kofferbak, intensief lachgas gebruiken en hun afval achteloos op straat dumpen. Het zijn de middelvingerjongens die lak hebben aan de samenleving en op het normen- en waardensysteem een eigen interpretatie nahouden. Of jongeren tussen de 12 en 18 jaar die hele woonwijken terroriseren. Ze kijken ons met de nek aan en hebben lak aan de hele wereld. Wie er wat van zegt wordt uitgescholden of erger: fysiek aangevallen. Wij staan voor een felle aanpak van dit straattuig en dat betekent: vaker preventief fouilleren, meer camera’s, meer patsercontroles en meer mosquito’s op overlastplekken en uit voorzorg op hotspots.’
Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst Leefbaar Rotterdam
Zie ook AD 04-12-2021:
'Leefbaar Rotterdam gaat met veel nieuwe gezichten naar de verkiezingen in maart volgend jaar. Alleen al bij de eerste vijf op de kandidatenlijst staan drie nieuwkomers. Ook opmerkelijk: de terugkeer van Gerben Vreugdenhil, die de raad vorig jaar plotseling verliet'.
Leefbaar Rotterdam haalde in 2017 bij de gemeenteraadsverkiezingen 11 zetels. De gemeenteraad van Rotterdam bestaat uit 45 leden De coalitie in Rotterdam wordt gevormd door VVD (5) D66 (5) Groen Links (5) PvdA (5) CDA (2) ChristenUnie- SGP (1). De burgemeester van Rotterdam is Ahmed Aboutaleb (PvdA). De andere fracties in de gemeenteraad van Rotterdam zijn: Leefbaar Rotterdam (11), DENK Rotterdam (4), NIDA Rotterdam (2), Socialisten 010 (2), PVV (1), PvdD (1), 50 PLUS (1).