TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

5c46e391360000ca04680ccb Verkiezingen Europese Parlement 23 mei 2019

Van 23 t/m 26 mei 2019 (in Nederland op 23 mei) zullen voor de negende keer de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsvinden. Inwoners van alle lidstaten kiezen tijdens de Europese verkiezingen rechtstreeks hun vertegenwoordiging in de Europese Unie. Deze Europarlementariërs worden gekozen voor een termijn van vijf jaar.

Stemmen per land - Per land worden verkiezingen gehouden. In Nederland stemmen burgers op kandidaten van één van de Nederlandse partijen. Burgers van het ene land kunnen niet stemmen op kandidaten uit een ander land. De redactie van CannabisKieswijzer zal een zo compleet mogelijke inventarisatie maken van de standpunten ten aanzien van het (soft) drugs- en coffeeshopbeleid in de verkiezingsprogramma's. Te zijner tijd zal je een overzicht aantreffen van alle partijen die deelnemen (onbekend nog is hoeveel) aan deze Europese verkiezingen.


Stem in alle Staten blauw wit

 Raadpleeg de interactieve kaart
 
 

Stem in alle Staten blauw witTweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017 
De redactie van de Cannabis Kieswijzer heeft de verkiezingsprogramma's van alle aan de Tweede Kamerverkiezingen deelnemende partijen geïnventariseerd op cannabis- en drugsbeleid.

D66 Zwijndrecht

De coffeeshop in Zwijndrecht is opgezet volgens een niet commerciële constructie. De opbrengst van de coffeeshop gaat naar drugspreventie en voorlichtingsactiviteiten. Wat D66 Zwijndrecht betreft moet dat ook op scholen gebeuren.

Een doorn in ons oog is de niet gereguleerde teelt. Daarom hebben we in 2012 een motie opgesteld waarmee onze burgemeester ons als pilotgemeente voor regulering heeft aangemeld. Resultaat is nu de oprichting van de stichting legale wietteelt die zich hier hard voor gaat maken.
Zie ook D66 Zwijndrecht info: https://zwijndrecht.d66.nl/standpunt-over/voorlichting-en-coffeeshop/

 

Nieuws

Het gebruik van cannabis (hasj en wiet) is in veel culturen al eeuwenlang bekend. Cannabis is afkomstig van de hennepplant. Het effect duurt twee...