Hoofd Menu

TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

 

De Cannabis-Kieswijzer is sinds jaren de site over alles wat met verkiezingen enerzijds en anderzijds met cannabis en softdrugsbeleid te maken heeft. Van Europese Parlementsverkiezingen, Eerste Kamer-, Tweede Kamer-, Provinciale Staten- tot aan Raadsverkiezingen. Daarnaast tref je Kamervragen en nieuws of achtergrondartikelen aan; met bijvoorbeeld overzichten van standpunten van verschillende politieke partijen over cannabisbeleid of het stemgedrag van partijen.

Ook berichten we over het experiment gesloten coffeeshopketen. De deadline van 10 juni 2019 is inmiddels verstreken.

 

EXPERIMENT JAexperiment ja

 

 EXPERIMENT NEEexperiment nee

 

EXPERIMENT ONBESLIST091914 MarijuanaYesNo fitbox 1000x1000

 

We hopen dat deze informatie helpt ter oriëntatie om tot een scherpere gedachtevorming te komen over de ontwikkelingen in en van softdrugsbeleid of om bij verschillende verkiezingen mede te kunnen bepalen op welke politieke partij te stemmen. 

PvdA

Het wietteelt experiment zal een grote stap op weg zijn naar een gecoördineerde aanpak van de drugscriminaliteit door politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en FIOD en andere opsporingsdiensten. Burgemeester Antoin Scholten is groot voorvechter van de gecoördineerde aanpak.

Via landelijke PvdA site: Ons softdrugsbeleid vraagt een realistische koers. Het huidige softdrugsbeleid, waarbij de verkoop van softdrugs wordt gedoogd maar de wietteelt verboden is, werkt criminaliteit in de hand. In ons verkiezingsprogramma zeggen we daarom dat wietteelt legaal moet worden. Dat geeft ons controle over de sterkte van cannabis en hasj en het maakt Nederland veiliger omdat het verdienmodel voor drugsbendes wegvalt. Het levert ook accijnsinkomsten op en bespaart honderden miljoenen op (onnodige) politie en justitiecapaciteit. En het haalt coffeeshops uit het criminele circuit.


We zijn in deze regio het grootste tuinbouwgebied van Europa. In onze beleving zit hier de nodige knowhow en daar moeten we gebruik van maken. Ga in overleg met de diverse partners, waaronder de lokale coffeeshops en ga voor lokaal maatwerk!
Zie ook PvdA Venlo info: https://venlo.pvda.nl/nieuws/pvda-venlo-groot-voorstander-venlo-pilotgemeente-legalisering-wietteelt/

Landelijke site: https://www.pvda.nl/standpunten/zorg-gezondheid/softdrugs/ 

Nieuws

Video's