TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

5c46e391360000ca04680ccb Verkiezingen Europese Parlement 23 mei 2019

Van 23 t/m 26 mei 2019 (in Nederland op 23 mei) zullen voor de negende keer de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsvinden. Inwoners van alle lidstaten kiezen tijdens de Europese verkiezingen rechtstreeks hun vertegenwoordiging in de Europese Unie. Deze Europarlementariërs worden gekozen voor een termijn van vijf jaar.

Stemmen per land - Per land worden verkiezingen gehouden. In Nederland stemmen burgers op kandidaten van één van de Nederlandse partijen. Burgers van het ene land kunnen niet stemmen op kandidaten uit een ander land. De redactie van CannabisKieswijzer zal een zo compleet mogelijke inventarisatie maken van de standpunten ten aanzien van het (soft) drugs- en coffeeshopbeleid in de verkiezingsprogramma's. Te zijner tijd zal je een overzicht aantreffen van alle partijen die deelnemen (onbekend nog is hoeveel) aan deze Europese verkiezingen.


Stem in alle Staten blauw wit

 Raadpleeg de interactieve kaart
 
 

Stem in alle Staten blauw witTweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017 
De redactie van de Cannabis Kieswijzer heeft de verkiezingsprogramma's van alle aan de Tweede Kamerverkiezingen deelnemende partijen geïnventariseerd op cannabis- en drugsbeleid.

D66

 

Drugscriminaliteit en overlast van kamerbewoning hebben vaak een relatie. De gemeente heeft de taak ervoor te zorgen dat beleid en vergunningverlening up-to-date zijn om daarmee overlast al op voorhand te kunnen beperken. Hoog tijd voor een gerichte aanpak waarbij natuurlijk de politie en het OM partners zijn die fors mee moeten investeren in tijd en menskracht.


D66 wil dat Venlo meedoet aan de door het kabinet beloofde experimenten inzake gereguleerde wietteelt. Dit haalt de angel uit de criminele wietteelt, maakt het mogelijke om overlast effectiever tegen te gaan en is bovendien beter voor de volksgezondheid.
Straathandel en dergelijke moeten daarnaast nog sterker worden aangepakt. We zien in buurten als Q4 en Vastenavondkamp een toename van dit soort onwenselijke activiteiten, dat moet stoppen. D66 wil dat de gemeente hier met eigen mensen, politie en het OM stevig werk van maakt.

Zie ook D66 Venlo info: 
https://venlo.d66.nl/content/uploads/sites/105/2017/11/Verkiezingsprogramma_D66_Venlo_GR_2018.pdf