TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

 banner laat je stem

Verkiezingen Europese Parlement 23 mei 2019

Van 23 t/m 26 mei 2019 (in Nederland op 23 mei) zullen voor de negende keer de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsvinden. Inwoners van alle lidstaten kiezen tijdens de Europese verkiezingen rechtstreeks hun vertegenwoordiging in de Europese Unie. Deze Europarlementariërs worden gekozen voor een termijn van vijf jaar.

Stemmen per land - Per land worden verkiezingen gehouden. In Nederland stemmen burgers op kandidaten van één van de Nederlandse partijen. Burgers van het ene land kunnen niet stemmen op kandidaten uit een ander land. De redactie van CannabisKieswijzer zal een zo compleet mogelijke inventarisatie maken van de standpunten ten aanzien van het (soft) drugs- en coffeeshopbeleid in de verkiezingsprogramma's. Via een overzicht staan alle partijen die deelnemen aan deze Europese verkiezingen aangegeven.5c46e391360000ca04680ccb 

CDA

Lijst 5

Coffeeshops veroorzaken veel overlast in de buurten en wijken, maar ook wietgerelateerde criminaliteit veroorzaken veel onveiligheid en criminele activiteiten. Het gebruik van cannabis moet zoveel mogelijk worden ontmoedigd. In ons land, maar ook in onze gemeente is een te hoge tolerantie en worden negatieve effecten gebagatelliseerd.

Het gebruik van deze zogenaamde soft genotsmiddelen is veelal een Stepping Stone naar harddrugs met alle negatieve gevolgen van dien voor de verslaafde en de samenleving. Rondom softdrugs hangt een criminele sfeer.

Daarom stellen wij het volgende voor:

Het instellen van blow en alcoholverboden op en rond kinderspeelplaatsen. Hierop dient uiteraard handhavend en verbaliserend te worden opgetreden.
Het afstandscriterium voor coffeeshops (350 meter) is van toepassing voor alle scholen: basis- en voortgezet onderwijs.
Wij streven als CDA een uitsterfconstructie voor coffeeshops na. Waar een coffeeshop sluit, komt geen nieuwe meer terug!

Luister terug, NPO Radio 1 Dit is de dag; 'de peiling van Thijs' met CDA Tilburg fractievoorzitter, CDA fractievoorzitter Sybrand Buma & CDA Minister Grapperhaus uitzending oa over de wietteeltexperimenten: https://www.nporadio1.nl/dit-is-de-dag/uitzendingen

Zie ook CDA Tilburg verkiezingsprogramma 2018-2022: http://cdatilburg.nl/verkiezingsprogramma/

Nieuws

Het gebruik van cannabis (hasj en wiet) is in veel culturen al eeuwenlang bekend. Cannabis is afkomstig van de hennepplant. Het effect duurt twee...