TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

 banner laat je stem

Verkiezingen Europese Parlement 23 mei 2019

Van 23 t/m 26 mei 2019 (in Nederland op 23 mei) zullen voor de negende keer de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsvinden. Inwoners van alle lidstaten kiezen tijdens de Europese verkiezingen rechtstreeks hun vertegenwoordiging in de Europese Unie. Deze Europarlementariërs worden gekozen voor een termijn van vijf jaar.

Stemmen per land - Per land worden verkiezingen gehouden. In Nederland stemmen burgers op kandidaten van één van de Nederlandse partijen. Burgers van het ene land kunnen niet stemmen op kandidaten uit een ander land. De redactie van CannabisKieswijzer zal een zo compleet mogelijke inventarisatie maken van de standpunten ten aanzien van het (soft) drugs- en coffeeshopbeleid in de verkiezingsprogramma's. Via een overzicht staan alle partijen die deelnemen aan deze Europese verkiezingen aangegeven.5c46e391360000ca04680ccb 

Rotterdam

 

De huidige gemeenteraad van Rotterdam heeft 12 fracties. De huidige coalitie wordt gevormd door Leefbaar Rotterdam, CDA en D66. Gelijktijdig met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zullen er ook verkiezingen zijn voor Rotterdamse gebiedscommissies/wijkraden.
Huidige zetelverdeling in Rotterdam: Leefbaar 13, PvdA 8, D66 5, SP 5, VVD 3, CDA 3, Nida 2, Groen links 2, CU/SGP 1, PvdD 1, Fractie Verveen 1, Fractie Peksert. Ook heeft DENK zich aangemeld voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.

Ook verkiesbaar in Rotterdam zijn: 
De Broederschapspartij lijst 11
50Plus lijst 12
PVV lijst 13
Jezus Leeft lijst 15
Stadsinitiatief Rotterdam lijst 16
U-Buntu Connected Front (UCF) lijst 17
De Nieuwe Rotterdamse Partij lijst 18
Beweging Armoedebestrijding Rotterdam lijst 19
Jong Rotterdam lijst 20

Zie ook uitzending gemist gemeenteraadsdebat 8 maart in de Maassilo bij Pauw: https://pauw.bnnvara.nl/media/381272 

In Rotterdam is de definitieve verkiezingsuitslag bekendgemaakt; Leefbaar Rotterdam is de grootste, met 11 zetels. Gevolgd door VVD, D66, PvdA en GroenLinks, elk met 5 zetels. CDA, SP en Nida komen op 2 zetels. ChristenUnie-SGP, de Partij voor de Dieren en 50PLUS halen elk één zetel. Nieuwkomer DENK komt met 4 zetels in gemeenteraad, de PVV met één zetel. 

Nieuws

Het gebruik van cannabis (hasj en wiet) is in veel culturen al eeuwenlang bekend. Cannabis is afkomstig van de hennepplant. Het effect duurt twee...