Hoofd Menu

TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

 

De Cannabis-Kieswijzer is sinds jaren de site over alles wat met verkiezingen enerzijds en anderzijds met cannabis en softdrugsbeleid te maken heeft. Van Europese Parlementsverkiezingen, Eerste Kamer-, Tweede Kamer-, Provinciale Staten- tot aan Raadsverkiezingen. Daarnaast tref je Kamervragen en nieuws of achtergrondartikelen aan; met bijvoorbeeld overzichten van standpunten van verschillende politieke partijen over cannabisbeleid of het stemgedrag van partijen.

Ook berichten we over het experiment gesloten coffeeshopketen. De deadline van 10 juni 2019 is inmiddels verstreken.

 

EXPERIMENT JAexperiment ja

 

 EXPERIMENT NEEexperiment nee

 

EXPERIMENT ONBESLIST091914 MarijuanaYesNo fitbox 1000x1000

 

We hopen dat deze informatie helpt ter oriëntatie om tot een scherpere gedachtevorming te komen over de ontwikkelingen in en van softdrugsbeleid of om bij verschillende verkiezingen mede te kunnen bepalen op welke politieke partij te stemmen. 

Haarlem


De gemeenteraad van Haarlem telt 39 leden afkomstig uit 12 fracties. De coalitie bestaat uit D66 (7 zetels), PvdA (5 zetels), GroenLinks en CDA (4 zetels). De andere fracties zijn SP (3 zetels), VVD (5 zetels), Ouderenpartij Haarlem (2 zetels), Actiepartij (3 zetels) en de Christenunie, Trots Haarlem, Hart voor Haarlem en Fractie Mohr die elk 1 zetel hebben.

Ook verkiesbaar in Haarlem zijn: 
OPHaarlem lijst 7
Hart voor Haarlem lijst 11
Jouw Haarlem lijst 12

Op 13 februari was er in de Pletterij in Haarlem een debat over het cannabisbeleid, zie uitzending gemist: https://www.youtube.com/watch?v=TPBoMitAyiQ 

De zetelverdeling ziet er in Haarlem na 21 maart 2018 als volgt uit: GroenLinks 9, PvdA 6, D66 5, VVD 5, CDA 4, SP 2, OPHaarlem 2, Trots 2, Actiepartij 1, ChristenUnie 1, Hart voor Haarlem 1 en Jouw Haarlem 1

Nieuws

Video's