TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

5c46e391360000ca04680ccb Verkiezingen Europese Parlement 23 mei 2019

Van 23 t/m 26 mei 2019 (in Nederland op 23 mei) zullen voor de negende keer de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsvinden. Inwoners van alle lidstaten kiezen tijdens de Europese verkiezingen rechtstreeks hun vertegenwoordiging in de Europese Unie. Deze Europarlementariërs worden gekozen voor een termijn van vijf jaar.

Stemmen per land - Per land worden verkiezingen gehouden. In Nederland stemmen burgers op kandidaten van één van de Nederlandse partijen. Burgers van het ene land kunnen niet stemmen op kandidaten uit een ander land. De redactie van CannabisKieswijzer zal een zo compleet mogelijke inventarisatie maken van de standpunten ten aanzien van het (soft) drugs- en coffeeshopbeleid in de verkiezingsprogramma's. Te zijner tijd zal je een overzicht aantreffen van alle partijen die deelnemen (onbekend nog is hoeveel) aan deze Europese verkiezingen.


Stem in alle Staten blauw wit

 Raadpleeg de interactieve kaart
 
 

Stem in alle Staten blauw witTweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017 
De redactie van de Cannabis Kieswijzer heeft de verkiezingsprogramma's van alle aan de Tweede Kamerverkiezingen deelnemende partijen geïnventariseerd op cannabis- en drugsbeleid.

Eindhoven

 

Samenstelling huidige gemeenteraad
Op dit moment heeft de gemeenteraad in Eindhoven 45 zetels bestaand uit 11 fracties en vormen PvdA (8 zetels), D66 (7 zetels), SP (5 zetels) en GroenLinks (4 zetels) de coalitie, die samen 24 zetels hebben. De overige fracties in de gemeenteraad van Eindhoven zijn VVD (6 zetels), Ouderenappel (5 zetels), CDA (4 zetels), Leefbaar Eindhoven (2 zetels), Brede beweging LinksOm (2 zetels), en Lijst Pim Fortuyn en de ChristenUnie die elk 1 zetel hebben.
 

Verkiezingsuitslag Eindhoven van 21 maart 2018: VVD en GroenLinks 7 zetels, PvdA, D66 en CDA met 6 zetels, SP 4 zerels, Ouderenappel, LPF en 50Plus met 2 zetels en tot slot hebben DENK, Leefbaar en ChristenUnie elk een zetel. 

Ook verkiesbaar in Eindhoven waren:
Forum 0veertig lijst 12
Stratums Belang lijst 13
Blanco lijst J. Vlemix lijst 15

Politieke Avond Eindhoven 15 maart 2017

Op 15 maart 2018 organiseerde de Vereniging van Coffeeshops in Eindhoven (VCE) een speciale verkiezingsavond waarbij cannabis en het het coffeeshopbeleid prominent op de agenda stonden en de kandidaten van de politieke partijen voor de nieuwe gemeenteraad kritisch werden bevraagd over hun standpunten over cannabis en coffeeshopbeleid.

Live-uitzendingen
Er werden ook livebeelden uitgezonden via de VCE-website www.vce-eindhoven.nl, die in de bij de VCE aangesloten coffeeshops te zien waren. De livestream was tevens te volgen via de homepage van www.cannabis-kieswijzer.nl

Kijk terug!
Hieronder kun je het gehele debat terugkijken.
 
 
 

In 2013 heeft de VCE ook een reguleerplan: 'Cooperatieve stadstuin Eindhoven' geschreven die naar de gemeenteraad gestuurd is, zie: https://www.reguleren.com/andere_modellen/cooperatieve_stadstuin.html