Hoofd Menu

Ga stemmen! Stem cannabisvriendelijk!

We zijn onderweg naar de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 20 maart 2019.

De vers gekozen Provinciale Statenleden kiezen later, maandag 27 mei 2019, met z'n allen een nieuwe Eerste Kamer.

stijlvoorbeeld 2

 

 

 

 

Welke stem is woensdag cannabisvriendelijk te noemen?

Er was in de Tweede Kamer op 17 januari 2019 verdeeldheid en onduidelijkheid over het wetsontwerp experiment gesloten coffeeshopketen (de AMvB was alleen in concept nog maar verschenen). De SP, GroenLinks en PvdA willen graag experimenteren met legale wietteelt, maar vonden de opzet van het wetsontwerp te mager. De coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie bleken tegen elke poging van links het experiment te "verruimen".

Stemmingen over de moties (22 januari 2019) - De SP, GroenLinks en PvdA willen o.a. dat het aantal gemeenten dat aan de proeven meedoet, niet op voorhand wordt vastgelegd op de zes tot tien die in het regeerakkoord zijn afgesproken. Zij zien bijvoorbeeld ook niets in een verplicht I-criterium. Een beperkt aantal vergunningen voor kwekers heeft ook niet hun voorkeur. De drie linkse partijen werden bij de stemmingen over de moties vaak gesteund door Partij voor de Dieren, Denk, Forum voor Democratie en 50PLUS. 

De coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie stemden tegen elke poging het experiment te "verruimen". Hierbij vrijwel altijd gesteund door de PVV en SGP.

stijlvoorbeeld 2

 

 

 

Om duidelijk te zijn!

 Wil je een stem uitbrengen op de oppositie (in de Eerste Kamer) via de Provinciale Statenverkiezingen, stem dan op een van de volgende partijen.

De partijen zijn van boven naar beneden gerangschikt van:

cannabisvriendelijk naar cannabisonvriendelijk 

Klik op het partijlogo cannabis kieswijzer GROENLINKS480x280 cannabis kieswijzer PVDD480x280

cannabis kieswijzer SP480x280

cannabis kieswijzer PVDA480x280

cannabis kieswijzer FVD480x280

cannabis kieswijzer DENK480x280

cannabis kieswijzer 50+480x280

cannabis kieswijzer PVV480x280

cannabis kieswijzer SGP480x280

Wil je een stem uitbrengen op een regeringspartij (in de Eerste Kamer) via de Provinciale Statenverkiezingen, stem dan op een van deze partijen.
 

Ook deze partijen zijn van boven naar beneden gerangschikt van:

cannabisvriendelijk naar cannabisonvriendelijk

Klik op het partijlogo

 

cannabis kieswijzer D66480x280

cannabis kieswijzer VVD480x280

cannabis kieswijzer CDA480x280

cannabis kieswijzer CHRISTENUNIE480x280

Cannabis-

vriendelijkst

stemmen?

oppenheimer

Bron: Oppenheimer

Een kruis door Rutte en een onderstaand stemadvies op twitter was: #stemzeweg. Wat zou een verstandig stemadvies zijn aan een cannabista voor de aanstaande provinciale statenverkiezingen en de daaraan gekoppelde nieuwe Eerste kamer? Mario Zwart stelt in zijn column dat op basis van het recente stemgedrag bij de verruiming van wet damocles dit vooral GroenLinks en Partij voor de Dieren zouden dienen te zijn, omdat andere partijen instemden met de verruiming van de sluitingsbevoegdheid van de burgemeester.

Gelet op de nieuwe hype, de gerichtheid op ‘ondermijning’ en ondermijnende criminaliteit legt minister Grapperhaus met de Provinciale Statenverkiezingen in zicht echter vooral de nadruk op drugsdumpingen en xtc, tegelijkertijd zet hij zich met VWS minister Bruno Bruins vanwege afspraken in het regeerakkoord in voor het tot stand komen van een zinvol wietexperiment. Curieus genoeg worden de adviezen van een door henzelf ingestelde adviescommissie wel naast zich neergelegd en wringt het softdrugsbeleid zich verder via politieke concessies tussen partijen die recht tegenover elkaar staan. Het volk krijgt de regering die ze verdient.

stemzeweg

 Bron: twit Hog.

 banner laat je stem

 logo cannabis kieswijzer

 Stem in alle Staten blauw wit