Hoofd Menu

TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

 

De Cannabis-Kieswijzer is sinds jaren de site over alles wat met verkiezingen enerzijds en anderzijds met cannabis en softdrugsbeleid te maken heeft. Van Europese Parlementsverkiezingen, Eerste Kamer-, Tweede Kamer-, Provinciale Staten- tot aan Raadsverkiezingen. Daarnaast tref je Kamervragen en nieuws of achtergrondartikelen aan; met bijvoorbeeld overzichten van standpunten van verschillende politieke partijen over cannabisbeleid of het stemgedrag van partijen.

Ook berichten we over het experiment gesloten coffeeshopketen. De deadline van 10 juni 2019 voor gemeenten om interesse kenbaar te maken is inmiddels verstreken.

 

EXPERIMENT JAexperiment ja

 

 EXPERIMENT NEEexperiment nee

 

EXPERIMENT ONBESLIST091914 MarijuanaYesNo fitbox 1000x1000

 

We hopen dat deze informatie helpt ter oriëntatie om tot een scherpere gedachtevorming te komen over de ontwikkelingen in en van softdrugsbeleid of om bij verschillende verkiezingen mede te kunnen bepalen op welke politieke partij te stemmen. 

Utrecht

 
De gemeenteraad van Utrecht heeft 45 zetels. VVD (5 zetels), Groen Links (9 zetels), D66 (13 zetels) en SP (4 zetels) vormen de coalitie in de gemeenteraad van Utrecht.
Partijen die nu in de oppositie zitten zijn: PvdA (5 zetels), CDA (3 zetels), Stadsbelang Utrecht (2 zetels), ChristenUnie (2 zetels), Student & Starter (1 zetel) en Partij voor de Dieren (1 zetel).

Ook verkiesbaar in Utrecht zijn:
Piratenpartij Utrecht lijst 11
PVV Utrecht lijst 12
DENK lijst 13
Seniorenpartij Utrecht lijst 14
Blanco lijst van der Wal lijst 15
Evenwicht lijst 16 

De opkomst van de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht is 59% en de uitslag van 21 maart 2018 ziet er in Utrecht als volgt uit: GroenLinks: 12 zetels, D66: 10 zetels, VVD: 6 zetels, PvdA: 3 zetels, DENK: 2 zetels, SP: 2 zetels, CDA: 2 zetels, ChristenUnie: 2 zetels, Student & Starter: 2 zetels, Partij voor de Dieren: 2 zetels, PVV: 1 zetel en Stadsbelang Utrecht: 1 zetel

Nieuws

Video's