CDA

Lijst 5

Coffeeshops veroorzaken veel overlast in de buurten en wijken, maar ook wietgerelateerde criminaliteit veroorzaken veel onveiligheid en criminele activiteiten. Het gebruik van cannabis moet zoveel mogelijk worden ontmoedigd. In ons land, maar ook in onze gemeente is een te hoge tolerantie en worden negatieve effecten gebagatelliseerd.

Het gebruik van deze zogenaamde soft genotsmiddelen is veelal een Stepping Stone naar harddrugs met alle negatieve gevolgen van dien voor de verslaafde en de samenleving. Rondom softdrugs hangt een criminele sfeer.

Daarom stellen wij het volgende voor:

Het instellen van blow en alcoholverboden op en rond kinderspeelplaatsen. Hierop dient uiteraard handhavend en verbaliserend te worden opgetreden.
Het afstandscriterium voor coffeeshops (350 meter) is van toepassing voor alle scholen: basis- en voortgezet onderwijs.
Wij streven als CDA een uitsterfconstructie voor coffeeshops na. Waar een coffeeshop sluit, komt geen nieuwe meer terug!

Luister terug, NPO Radio 1 Dit is de dag; 'de peiling van Thijs' met CDA Tilburg fractievoorzitter, CDA fractievoorzitter Sybrand Buma & CDA Minister Grapperhaus uitzending oa over de wietteeltexperimenten: https://www.nporadio1.nl/dit-is-de-dag/uitzendingen

Zie ook CDA Tilburg verkiezingsprogramma 2018-2022: http://cdatilburg.nl/verkiezingsprogramma/