Hoofd Menu

TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

 

De Cannabis-Kieswijzer is sinds jaren de site over alles wat met verkiezingen enerzijds en anderzijds met cannabis en softdrugsbeleid te maken heeft. Van Europese Parlementsverkiezingen, Eerste Kamer-, Tweede Kamer-, Provinciale Staten- tot aan Raadsverkiezingen. Daarnaast tref je Kamervragen en nieuws of achtergrondartikelen aan; met bijvoorbeeld overzichten van standpunten van verschillende politieke partijen over cannabisbeleid of het stemgedrag van partijen.

Ook berichten we over het experiment gesloten coffeeshopketen. De deadline van 10 juni 2019 voor gemeenten om interesse kenbaar te maken is inmiddels verstreken.

 

EXPERIMENT JAexperiment ja

 

 EXPERIMENT NEEexperiment nee

 

EXPERIMENT ONBESLIST091914 MarijuanaYesNo fitbox 1000x1000

 

We hopen dat deze informatie helpt ter oriëntatie om tot een scherpere gedachtevorming te komen over de ontwikkelingen in en van softdrugsbeleid of om bij verschillende verkiezingen mede te kunnen bepalen op welke politieke partij te stemmen. 

Rotterdam

 

De huidige gemeenteraad van Rotterdam heeft 12 fracties. De huidige coalitie wordt gevormd door Leefbaar Rotterdam, CDA en D66. Gelijktijdig met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zullen er ook verkiezingen zijn voor Rotterdamse gebiedscommissies/wijkraden.
Huidige zetelverdeling in Rotterdam: Leefbaar 13, PvdA 8, D66 5, SP 5, VVD 3, CDA 3, Nida 2, Groen links 2, CU/SGP 1, PvdD 1, Fractie Verveen 1, Fractie Peksert. Ook heeft DENK zich aangemeld voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.

Ook verkiesbaar in Rotterdam zijn: 
De Broederschapspartij lijst 11
50Plus lijst 12
PVV lijst 13
Jezus Leeft lijst 15
Stadsinitiatief Rotterdam lijst 16
U-Buntu Connected Front (UCF) lijst 17
De Nieuwe Rotterdamse Partij lijst 18
Beweging Armoedebestrijding Rotterdam lijst 19
Jong Rotterdam lijst 20

Zie ook uitzending gemist gemeenteraadsdebat 8 maart in de Maassilo bij Pauw: https://pauw.bnnvara.nl/media/381272 

In Rotterdam is de definitieve verkiezingsuitslag bekendgemaakt; Leefbaar Rotterdam is de grootste, met 11 zetels. Gevolgd door VVD, D66, PvdA en GroenLinks, elk met 5 zetels. CDA, SP en Nida komen op 2 zetels. ChristenUnie-SGP, de Partij voor de Dieren en 50PLUS halen elk één zetel. Nieuwkomer DENK komt met 4 zetels in gemeenteraad, de PVV met één zetel. 

Nieuws

Video's