Hoofd Menu

TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

 

De Cannabis-Kieswijzer is sinds jaren de site over alles wat met verkiezingen enerzijds en anderzijds met cannabis en softdrugsbeleid te maken heeft. Van Europese Parlementsverkiezingen, Eerste Kamer-, Tweede Kamer-, Provinciale Staten- tot aan Raadsverkiezingen. Daarnaast tref je Kamervragen en nieuws of achtergrondartikelen aan; met bijvoorbeeld overzichten van standpunten van verschillende politieke partijen over cannabisbeleid of het stemgedrag van partijen.

Ook berichten we over het experiment gesloten coffeeshopketen. De deadline van 10 juni 2019 voor gemeenten om interesse kenbaar te maken is inmiddels verstreken.

 

EXPERIMENT JAexperiment ja

 

 EXPERIMENT NEEexperiment nee

 

EXPERIMENT ONBESLIST091914 MarijuanaYesNo fitbox 1000x1000

 

We hopen dat deze informatie helpt ter oriëntatie om tot een scherpere gedachtevorming te komen over de ontwikkelingen in en van softdrugsbeleid of om bij verschillende verkiezingen mede te kunnen bepalen op welke politieke partij te stemmen. 

Eindhoven

 

Samenstelling huidige gemeenteraad
Op dit moment heeft de gemeenteraad in Eindhoven 45 zetels bestaand uit 11 fracties en vormen PvdA (8 zetels), D66 (7 zetels), SP (5 zetels) en GroenLinks (4 zetels) de coalitie, die samen 24 zetels hebben. De overige fracties in de gemeenteraad van Eindhoven zijn VVD (6 zetels), Ouderenappel (5 zetels), CDA (4 zetels), Leefbaar Eindhoven (2 zetels), Brede beweging LinksOm (2 zetels), en Lijst Pim Fortuyn en de ChristenUnie die elk 1 zetel hebben.
 

Verkiezingsuitslag Eindhoven van 21 maart 2018: VVD en GroenLinks 7 zetels, PvdA, D66 en CDA met 6 zetels, SP 4 zerels, Ouderenappel, LPF en 50Plus met 2 zetels en tot slot hebben DENK, Leefbaar en ChristenUnie elk een zetel. 

Ook verkiesbaar in Eindhoven waren:
Forum 0veertig lijst 12
Stratums Belang lijst 13
Blanco lijst J. Vlemix lijst 15

Politieke Avond Eindhoven 15 maart 2017

Op 15 maart 2018 organiseerde de Vereniging van Coffeeshops in Eindhoven (VCE) een speciale verkiezingsavond waarbij cannabis en het het coffeeshopbeleid prominent op de agenda stonden en de kandidaten van de politieke partijen voor de nieuwe gemeenteraad kritisch werden bevraagd over hun standpunten over cannabis en coffeeshopbeleid.

Live-uitzendingen
Er werden ook livebeelden uitgezonden via de VCE-website www.vce-eindhoven.nl, die in de bij de VCE aangesloten coffeeshops te zien waren. De livestream was tevens te volgen via de homepage van www.cannabis-kieswijzer.nl

Kijk terug!
Hieronder kun je het gehele debat terugkijken.
 
 
 

In 2013 heeft de VCE ook een reguleerplan: 'Cooperatieve stadstuin Eindhoven' geschreven die naar de gemeenteraad gestuurd is, zie: https://www.reguleren.com/andere_modellen/cooperatieve_stadstuin.html

Nieuws

Video's