TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

 

banner laat je stem

Gemeenteraadsverkiezingen 21 Maart 2018

De redactie van de Cannabis-Kieswijzer heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen alle partijprogramma's van in totaal 20 gemeenten doorgelicht op hun standpunten over drug- en coffeeshopbeleid. Klik op het gemeentelogo van jouw gemeente en je vindt een overzicht van alle deelnemende partijen. Per partij vind je dan de standpunten over drug- en coffeeshopbeleid, ook over de achterdeur en de door het kabinet aangekondigde wietteeltexperimenten.

Informeer jezelf! Ga stemmen! Stem cannabisvriendelijk! Laat je stem niet verdampen!Den haag 

Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

 

Vrijzinnige Partij

Artikelindex

De Vrijzinnige Partij vindt dat het niet aan de overheid is om cannabisgebruik te verbieden, te ontmoedigen of te stimuleren. Daar gaan mensen zelf over. Er zijn twee kanten; De niet te onderschatten risico's. En ook de goede kanten: het kan mensen ontvankelijker maken voor het goede, het kan ruimdenkendheid en tolerantie stimuleren en het kan ontspanning geven.

Een vrijzinnig politiek streven is om softdrugs volledig uit het criminele circuit te halen, door het niet meer te stigmatiseren als een sector in een “grijs gebied”. Hierdoor heeft justitie meer tijd, aandacht en geld voor zaken waar de burger echt last van heeft. Analoog aan het alcoholverbod voor jongeren blijft ook verkoop en bezit van softdrugs tot 18 jaar verboden.

Cannabis reguleren? Maar hoe dan?

cannabis kieswijzer reguleren240Cannabis reguleren? Maar hoe dan?

Vul de vragen in en weet waar je staat!

Het gedoogbeleid heeft voor wanorde in de maatschappij gezorgd. Er gaan stemmen op om te stoppen met gedogen en cannabis te reguleren. Hier zijn verschillende systemen voor bedacht.

Als we nieuwe regels bedenken voor cannabis, en het verbod even ter zijde schuiven, welke regels zouden dat dan moeten zijn? In acht korte vragen vertellen we waar je staat in dit debat.

Nieuws

Van cannabis is bekend dat je er de muchies van kunt krijgen, de ouderwetse bekende vreetkick. Cannabis wordt door de meeste consumenten gerookt,...

Videos

Watch the video