Hoofd Menu

Experiment Zwolle

Zwolle • 5 coffeeshops •

RTV Oost 20-02-2020 Buurtbewoners starten petitie tegen coffeeshop steeg Zwolle

RTV Oost 12-07-2019 Zwolle wil toch niet meedoen aan landelijke wietproef

Zwolle doet toch niet mee aan de landelijke wietproef. Dat heeft burgemeester Henk Jan Meijer besloten na onderzoek onder coffeeshophouders en naar de haalbaarheid van het plan. Door het Zwolse besluit zal geen enkele gemeente in Overijssel meedoen aan de pilot. 

De Stentor 27-05-2019 Zwolle wil toch meedoen aan wietproef

"De gemeente Zwolle gaat zich toch aanmelden voor de landelijke wietproef. Een meerderheid van de gemeenteraad dwong burgemeester Henk Jan Meijer maandagavond Zwolle alsnog in te schrijven, mits bepaalde voorwaarden van de proef met gereguleerde wietteelt aangepast worden."

 

De Stentor 26-05-2019 Wie wil de wietproef nog (en wat is het ook alweer)?

"Steeds meer gemeenten haken af voor deelname aan de wietproef, een experiment van het Kabinet voor legale wietteelt en -verkoop van softdrugs. Deze week zei ook Zwolle ‘njet’, in navolging van de grote steden, Kampen, Harderwijk en Apeldoorn. Hoewel de politiek in die laatste stad mort over dat besluit."

"Welke gemeenten uit deze regio willen meedoen aan de wietproef?

Dat is nog niet helemaal duidelijk. Gemeenten als Harderwijk en Kampen zijn vanaf het eerste moment duidelijk geweest: geen wietproef binnen onze stadsgrenzen. Zwolle haakte deze week ook af. Zutphen en Deventer daarentegen willen graag aan het experiment met legale wietteelt meedoen. En Apeldoorn...? Tsja. Daar is de politiek hevig verdeeld. Toen John Berends nog burgemeester was wilde hij graag meedoen, maar na zijn vertrek is het college van B en W als een blad aan een boom omgeslagen. Gevolg is dat de gemeenteraad nu hevig verdeeld is. Opvallend: de lokale VVD -doorgaans een partij die pleit voor harde aanpak van criminaliteit- wil de proef wel. Tot 10 juni kunnen gemeenten zich aanmelden voor deelname."