Coffeeshopbeleid Den Bosch

 

 

Afbeelding weergeven op Twitter

In de buurt, 15-03-2020 Grote drukte bij bossche coffeeshops vanwege Coronamaatregelen

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet besloten dat – naast scholen en de kinderopvang – horecagelegenheden moeten sluiten. Ook coffeeshops moeten dus sluiten. Bij verschillende zaken in Den Bosch zorgt dat voor lange rijen.

Horecazaken (waaronder coffeeshops) moeten zondagavond om 18.00 uur sluiten. Bij zaken in en rondom de stad slaan liefhebbers van hasj en wiet nog snel hun slag.

BD, 05-04-2019 Toegangsbeleid coffeeshops Den Bosch verruimd; Moet overlast bij voordeur voorkomen.

Exploitanten van Bossche coffeeshops verwachten dat overlast aan de deur voortaan flink wordt verminderd door een verruiming van het toegangsbeleid waarvoor de gemeente nu toestemming geeft. Dat sluit aan bij de aanpak in Eindhoven en Tilburg die met Den Bosch, Breda en Helmond de zogenaamde B5-gemeenten vormen.

Beleidsregel iz gedogen coffeeshops en de bestuurlijke handhaving 13b Opiumwet in s'HertogenboschBeleidsregel iz gedogen coffeeshops en de bestuurlijke handhaving 13b Opiumwet in s'Hertogenbosch, 01-02-2018

Burgemeester Mikkers heeft op 1 februari 2018 besloten om:


Het beleid inzake bestuurlijke handhaving van artikel 13b Opiumwet gemeente ’s-Hertogenbosch 2008 in te trekken en

De beleidsregel inzake gedogen van coffeeshops en de bestuurlijke handhaving 13b Opiumwet ’s-Hertogenbosch 2018 vast te stellen in de zin van artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht.

De nieuwe beleidsregel treedt één dag na bekendmaking in werking