reguleren.com

cannabis kieswijzer reguleren240

 Cannabis reguleren? Maar hoe dan?

Doe de test en weet welk model er volgens jou moet komen! Het gedoogbeleid heeft voor wanorde in de maatschappij gezorgd. Er gaan stemmen op om te stoppen met gedogen en cannabis te reguleren. Hier zijn verschillende systemen voor bedacht. Als we nieuwe regels bedenken voor cannabis, en het verbod even ter zijde schuiven, welke regels zouden dat dan moeten zijn? In acht korte vragen vertellen we waar u staat in dit debat.
 
 
 
Over de site www.reguleren.com (Regulator)
 
Deze site is een initiatief van verschillende burgers die een uitweg zoeken uit de impasse rondom het gedoogbeleid. Dit beleid heeft voor consumenten een positieve uitwerking gehad die jarenlang uniek was in de wereld. Door gebruikers niet langer te criminaliseren en te vervolgen had Nederland lange tijd een voorbeeldfunctie.Maar door de zogeheten 'achterdeur' ongecontroleerd te laten, heeft dit beleid uiteindelijk geleid tot een vermenging van onderwereld en bovenwereld, grote stromen geld waar geen belasting over wordt betaald, een miljarden kostende strafrechtelijke molen, duizenden huisuitzettingen, en een jammerlijke erosie van het vertrouwen in de overheid.
 
Waarom een enquete? Het maatschappelijk debat over dit beleid is jarenlang gedomineerd door een 'welles-nietes'-discussie die zelden gestoeld was op feiten. Wij vinden dat de vraag niet zou moeten zijn óf er regels moeten komen voor softdrugs, maar wélke. Andere landen in de wereld discussiëren daar nu volop over, waarom Nederland dan niet?
 
Wij willen de burgers van Nederland laten meedenken over de verschillende filosofieën die er in de wereld bestaan om de cannabismarkt aan banden te leggen, in plaats van deze verantwoordelijkheid te leggen bij kwekers in kelders en op zolderkamers. Deze enquete laat mensen op speelse wijze meedenken over de verschillende ideeën die er in de wereld bestaan over het controleren van cannabis.
 
Moet het streng of liberaal? Mag commercie of moet het non-profit? Wij nemen geen standpunt in in deze discussie, behalve dan dat we vinden dat deze punten onderdeel moeten worden van het publieke debat.
 
Modellen -Dit zijn alle mogelijke resultaten waar u in de Regulator op uit kunt komen. Het is de meeste onderscheidende bloemlezing van de verschillende modellen die er in de wereld te vinden zijn.
 
www.reguleren.com is een initiatief van
Thijs Roes - De Correspondent / Yeah Science!
Hester Kooistra - Humanisticus
Has Cornelissen - Legalize!
Erik Esmeijer - Data-analyst
 
www.reguleren.com tot stand gekomen door de samenwerking van De Correspondent, Stichting Legalize, en het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) die in 2011 al het THC reguleermodel lanceerden.